29 april 2010

Første tur på cyklen til og fra arbejde

Selvom det mest foregår på mountainbiken i skoven eller på spinningcyklen, så er jeg i besiddelse af en racercykel. Den er efterhånden et klenodie.
Købt i mine unge år hvor jeg dyrkede lídt triathlon. Den var dengang aluminiumstellet tog overfra stålrammen. Den var dyr dengang i 1988............
Den holder endnu og den bruger jeg når jeg får lyst til at tage cyklen til og fra arbejde, 40 km hver vej.
Det gjorde jeg så for første gang i dag. Skøn tur som I kan se her og retur igen her

C.

Pause

Kære venner

Ja kan desværre ikke cykle med jer søndag 2. maj grundet konfirmation og heller ikke tirsdag 4. maj grundet arbejde.
Så vikar søndag bliver Stavroula og Malene tager timen tirsdag. Så vi ses først søndag 9. maj.

Vi ses

C.

23 april 2010

Træning tirsdag 27/4 kl. 18.15

Tirsdagens program er en klassiker i min optik:
Vi kører program 32. Jeg synes det er et godt prgram fordi I her skal disponere jeres kræfter til en lidt heftig afslutning. Også fordi den første 1/3 del kan være lidt kedelig og dermed sidder man og bliver lidt for negativ i sine tanker og lige pludselig bliver det alvor.
Så afslutningen er 5 min i grønt gear - 5 min i gult gear og slutteligt 2 min i orange gear.
Så keep up the the spirit.

Vi ses

C.

18 april 2010

Træning tirsdag 20/4 kl. 18.15

Tirsdagens træning bliver god træning. Hvorfor det mon? Fordi vi tager program 22
Programmet er et godt standard basecamp hvor vi kører i alle gearzoner og programmet har også enkelte stående segmenter.
Det har også et par gode udfordringer. Blandt andet 3 min. i orange gear samt et segment i gult gear med en høj kadance. Som en del øvrige programmer, så er der en slutning som I skal være opmærksomme på. 4 gange er vi i orange gear i 30 sek. af gangen.

Vi ses

C.

15 april 2010

Træning søndag 18/4 kl. 10.15

Nu blev sidste søndags program et andet end det som var planlagt, så derfor bliver det program 24 denne søndag.
Det er et benhårdt program og derfor også et advanced + program
Forholdvis lange segmenter og der køres i gult gear med høj kadance i lang tid (gear 13-15 med kadance 100-105 i 4 min) blandt andet. Afslutningen er 10½ min i orange gear, hvoraf de 3½ er stående.
Så det gælder om at have gode ben og give den gas.....og passe på kræfterne undervejs.

Vi ses

C.

13 april 2010

Træning onsdag 14/4 kl. 17.15

Jeg skal være vikar for Stavroula, som har fødselsdag - stort tillykke herfra med den store dag (gæt selv hvor mange år hun fylder) :-)
Jeg planlægger, at vi kører program 32. Personligt kan jeg godt lide dette program, fordi det har en hård afslutning og en lidt lettere "opkørsel" til afslutningen. Så det handler meget om at disponerer kræfterne, så vi kommer hele vejen i mål. Jeg kan lide det netop af den årsag, at her handler det ikke kun om at cykle fra start til mål, men også at tænke lidt og mærke efter undervejs, sådan at man ikke bliver "sat" (sådan hedder det på cykelsprog, når man ikke har kræfter til de sidste stigninger og må slippe)
Så afslutningen er 5 min i grønt gear - 5 min i gult gear og slutteligt 2 min i orange gear.

Vi ses

C.

Træning tirsdag 13/4 18.15

Tirsdagens basecamp bliver program 14 som er et lidt sjovt program, som vi måske ikke anvender så tit. Det består af en sjov blanding af høj kadance i forholdvis korte intevaller. Der er kun et interval i orange gear/stående, resten består af grønne og gule gearzoner. Men det er et basecamp (+) program, fordi det netop er kombinationen af højt tempo kombineret med gule og grønne gearzoner. Så det er ikke et program hvor man sidder og "keder sig".

Vi ses

C.

11 april 2010

Weekend 10 - 11. april

Så er det blevet forår. Lørdag var vi 8 mand i Grib skov (se under mountainbikeruter) på en supergod tur. Meget varieret både med hensyn til underlag, herunder singletrack og lidt mere almindeligt på skovstierne. Sluttede af med at nyde Esrum sø og naturen der. Skønt tur.

Søndagen, ja var ikke lige planlagt at der skulle køres to timer på spinningcyklen. Men måtte tage en vikartime lige før min "egen" time 10.15. Så programmet blev justeret lidt, så vi kørte et lidt mindre hårdt program, selvom jeg nu i skrivende stund godt kan mærke 2½ times MTB kørsel lørdag og to timers spinning. Så mon ikke bare den skal stå på TV med Paris- Roubaix.....

08 april 2010

Træning søndag 11/4 kl.10.15

Søndagens advanced bliver et hårdt program. Vi kører program 24 som er et program der i sin hårdhed består af kombinationen af høj kadance og højt gear og relativt lange segmenter. Det som er nøgleordene her, er fokuseringen på belastningen og så mentalt at kunne håndtere udfordringerne. De lange segmenter gør også at man har tid til at finde sin egne rytme.
Musikken hertil bliver lidt af det nye og lidt af det gamle i en god kombination, sådan at når det er hårdt, så bliver musikken en "medspiller".

Vi ses

C.

04 april 2010

Træning 6/4 2010 kl. 1815

Vi kører program 13

Programmet er basecamp+ som kræver en del af deltagerne. Det veksler mellem grønt - gult og orange gear og skifter i kadance. Der er ca.3 min stående cykling.
Et godt og afvekslende og ikke kedeligt program.

Vi ses

C.

Velkommen

Velkommen til denne blog. Min ide med bloggen er overordnet to ting:

1. At dele min begejstring for mountainbike med andre med hang til sammen hobby, herunder at formidle og udveksle informationer om ruter m.m..

2. Jeg har en bibeskræftigelse som instruktør på de fantastiske cykler, Etenzor hos Hillerød Fysipterapi og træningscenter, HFTC. Derfor er formålet med denne blog også, at kunne give en god service til deltagerne på mine hold i HFTC. Dette for at give information om hvilket program vi skal cykle og den musik, som jeg i den forbindelse planlægger at spille til træningen. På den måde har deltagerne mulighed for mentalt at forberede sig til træningen.